Catering är ett bra sätt att få gästerna mätta på en tillställning. Många cateringfirmor har innovativa menyer och kombinerar spännande smakkombinationer.

I det stora utbudet av cateringmat behöver man sticka ut för att synas. Tack vare detta skapar många cateringfirmor nya innovativa rätter och kombinationer. Fördelarna för en cateringfirma är också att de kan anpassa måltider och menyer helt efter sällskapet som beställt. Det gör att kunderna gärna återkommer för kommande tillställningar framöver.

Många restauranger dras med ett visst matsvinn. Det kan ibland vara svårt att planera mat utefter hur många gäster som man beräknar komma under en dag. Cateringfirman har stora fördelar på det området. När de får en beställning är den anpassad efter hur många personer som skall vara med på eventet. Det blir lätt att planera inköp för både små och stora tillställningar för cateringfirman.

Miljövänligt fokus för catering

Tack vare detta är det också lättare att vara flexibla i vad de kan erbjuda sina kunder. Givetvis finns det en stabil grund att stå på när det gäller standardmenyer. Pratar man med firman om den catering man ska beställa finns det ofta möjlighet att få anpassade menyer efter behov. Det kan handla om både allergier och andra matpreferenser, som vegetariskt med mera.

Förutom att minska matsvinnet genom anpassade menyer så arbetar de även med miljövänliga förpackningar. När leveransen av maten sker ut till kunden vill man att förpackningarna är återvinningsbara eller går att använda igen. Detta skapar ett mervärde för flera parter. Både cateringfirman, kunden och miljön vinner på dessa lösningar. En cateringfirma som levererar är www.cicada.se.